Home » Piane » Essex » Pianinele Essex » EUP-123E

Essex EUP-123E

Pianina Classic Studio

O pianină bine echilibrată cu picioare drepte clasice elegant proporționate, design-ul clasic EUP-123E, sau Pianina Classic Studio, reprezintă o alegere extraordinară chiar și pentru cele mai eclectice case.

Proiectată de Steinway & Sons, Essex a fost creată ca un tribut adus ideii că stilurile și finisările pianelor frumoase pot, și ar trebui să fie posibile, în orice gamă de prețuri. Cu un stil tradițional elegant și finisări de calitate muzeală, Essex va fi o splendidă completare a casei dumneavoastră. Instrumentul este disponibil în mai multe modele, mărimi și furniruri, pentru adaptarea la orice decor și stil de viață.

Caracteristici EUP-123E

  • Picioare tip clasic asortate cu partea lor superioară în stilul pianelor
  • Capac superior pliabil
  • Proporție elegantă
  • Înalt polisat: abanos
  • Satinat: mahon sapele

Explorați Essex EUP-123E

Carcasa

Essex încorporează cele mai noi specificații și standarde de inginerie ale echipei dedicate de cercetare și dezvoltare Steinway & Sons. Utilizând materiale special create, tehnici de producție la scară largă și medii de fabricare atent selectate, Essex poate oferi un nivel de performanță muzicală neatins înainte la gama sa de preț.
Pianinele Essex vin într-o varietate de stiluri ale carcasei și sunt perfect potrivite pentru un întreg spectru de stiluri de decor domestic și estetică individuală. De la negru satinat la mahon aubergine; piese metalice de la alamă la nichel; de la clasic la contemporan – linia Essex celebrează mariajul dintre formă și funcție.

Placa de rezonanță și stâlpii posteriori

Molidul de cea mai bună calitate, granulație dreaptă și debitat pe sfert este folosit pentru calitățile sale de rezonanță și raportul crescut masă-rezistență. Placa de rezonanță este solidă, nu laminată, creând cea mai bună rezonanță și proiecție a sunetului. În 1936 Steinway a patentat placa de rezonanță diafragmatică, construită să fie mai groasă în mijloc și subțiată ușor spre margini. Plăcile de sunet Essex au subțiată grosimea de la bas la registrul înalt, obținându-se un ton mai tare, bogat și deplin.

Stâlpii posteriori Essex sunt masivi – oferind o susținere solidă pentru placa de rezonanță și pentru vibrația corzilor tensionate, ajutând astfel la crearea unui ton frumos. În loc să fie echidistanți, locația stâlpilor posteriori Essex este eșalonată – plasați unde tensiunea corzilor este cea mai înaltă. Stâlpii masivi eșalonați contribuie la oferirea unui ton superb, alături de o maximă stabilitate, asigurând durabilitatea pianului, a acordajelor și faptul că tonul pianului se va îmbunătăți pentru anii și decadele ce au să urmeze.

Scala corzilor

Un design al scalei corzilor cu tensiune mai scăzută oferă un ton mai plin, bogat și cald, permițând și muzicalitatea părților mai mici. Are, de asemenea, susținere crescută, este mai puternic, are gamă dinamică crescută și oferă tonuri mai calde și dulci.

Clape/Acțiune/Ciocănele

Părți ale mecanismului de acțiune doar din lemn, clape din molid masiv și geometria excelentă a acțiunii, lucrează perfect împreună pentru mișcarea ciocănelelor spre corzi și crearea unei excelente atingeri-acțiune. Frumosul ton produs de ciocănelele Boston sub design-ul Steinway, îmbunătățește acțiunea de atingere, răsplătind pianistul cu un sunet cu adevărat frumos.

Specificații

Dimensiuni

Înălțime: 123 cm
Lungime: 151-152 cm
Adâncime: 67 cm
Greutate: 255 kg

Carcasa

Stilul carcasei
Clasic Studio designed by Steinway & Sons

Finisare
Înalt polisată: abanos
Satinat: mahon sapele

Părți metalice
Alamă

Specificații tehnice

Cadrul posterior/Stâlpi
Stâlpi de molid eșalonat (5). Aria totală a secțiunii: 500 cm2. Grosimea stâlpului: 10 cm. Lățimea stâlpului: 10 cm.

Butucul
Arțar laminat bi-direcțional. Grosime: 35 mm.

Placa de rezonanță
Molid masiv. Subțiere lineară. Arie de vibrație: 1.26 m2.

Coastele
Coastele sunt fixate în rama interioară (nu există coaste libere). Fabricate din molid și eșalonate. 11 la număr.

Călușurile
Bază de arțar laminat vertical cu capac de arțar masiv.

Scala
Proiectată de Steinway. 16,695 kg tensiune.

Placa de rezistență
Fontă, vopsită auriu Steinway.

Cuiele de acordaj
Oțel placat cu nichel.

Corzile
Fir Roslau. Numărul mărimilor registrului înalt: 14. Cea mai joasă notă tenor: 27. Lungimea notei 1: 114 cm.

Ciocănelele
Proiectate de Steinway. Greutatea pâslei: 7 kg.

Acțiunea
Doar lemn (fără plastic) pentru toate părțile mobile. Șine de acțiune din aluminiu.

Clapele
Design Steinway. Molid.

Patul claviaturii
Lauan, arțar, molid.

Pedalele
Alamă. Pedală acustică, de susținere deplină și de nuanțare.

Alte caracteristici
Spatele intergral din lemn (fără MDF, cu excepția unor părți din cutie). Contraforți masivi în cadrul posterior, zona superioară. Stâlpi solizi eșalonați. Banchetă asortată cu pernă.

Roți
Mecanism roți din alamă.

Pianul Essex

Essex încorporează cele mai noi specificații de design și standarde de inginerie Steinway & Sons. Aflați mai multe despre motivul pentru care Essex rămâne cea mai bună alegere din gama sa de preț pentru toți cei ce caută un pian de calitate la un preț accesibil.

    Contactați-ne