Home » Piane » Boston » Broșura Boston

Variații pe un standard superior:

Călătoria creativă începe de la atingerea primei clape

Responsivitate. Precizie. Grație intuitivă. Un instrument muzical superior poate fi recunoscut după gradul în care îi permite celui, sau celei care cântă, să își exprime fără interferențe viziunea sa unică – ca și cum nimic nu stă între degetele pianistului și notele care stau suspendate în aer.
Aceasta este experiența interpretării la un pian Boston.

Designed by Steinway & Sons, folosindu-se patente unice și expertiza care au făcut numele Steinway sinonim cu excelența muzicală, linia de piane și pianine Boston reprezintă pentru industria construcției de instrumente muzicale o realizare unică: o experiență superioară a interpretării, la un preț imposibil de gândit anterior.

Ne atingem țelurile doar când le depășim

O sinteză de înaltă tehnologie și cele mai ridicate standarde muzicale, pianul Boston a început ca o provocare: crearea unui pian ale cărui calități și niveluri de performanță să fie net superioare oricărui instrument din gama sa de preț.
Bazați pe mai mult de un secol de experiență, în 1986 Steinway & Sons a demarat crearea unui nou tip de pian. Folosindu-se de cea mai sofisticată modelare computerizată, compania a adaptat patente, concepte și materiale probate pentru necesitățile speciale ale producției înalt tehnologizată.


A fost acordată atenție scrupuloasă încorporării calităților aparte ale componentelor și măiestriei cu care este asociat numele Steinway: furniruri de lemn veritabil, ciocănele unice în formă de pară proiectate computerizat, îmbunătățiri inginerești incluzând dispoziția optimă a coastelor, traverselor și butucului pentru superioritate tonală. Toate acestea au fost integrate într-un mediu de producție înalt tehnologizat în care eficiența producției să poată fi reunită cu cele mai vechi din lume standarde ale măiestriei. În doi ani, au fost create primele prototipuri ale noilor serii – și au depășit toate așteptările.

Spațiul devine mai prețios când este umplut cu propria ta personalitate

Fie că scopul pianistului este să umple de uimire o sală de concert, sau doar să exploreze bucuriile muzicii în casa proprie, fiecare pian Boston designed by Steinway a fost creat să ofere acces la nivelul cel mai înalt din lume de tonalitate și responsivitate.

Un fundament mai puternic pentru dezvoltare superioară

Punând la îndemâna muzicianului un nivel superior de responsivitate, tonalitate și cantabilitate, pianul Boston permite interpretului de orice nivel să-și descopere și dezvolte maxim potențialul. Cu un Boston, pianiștii avansați se pot bucura de o calitate a sunetului la nivel de concert – iar cei mai puțin avansați pot experia cum un pian cu adevărat remarcabil poate oferi inspirație muzicală.

Promisiunea Steinway

Fiecare Boston vine cu o promisiune Steinway. Dacă decideți să vă schimbați pianul Boston cu un pian Steinway & Sons oricând în primii zece ani, veți primi un credit egal cu prețul original de achiziție.

*se aplică restricții

Un pian reflectă standardul proiectantului său

O lume nouă a creativității muzicale

Atunci când atingeți clapele unui pian Boston, pregătiți-vă de o cu totul nouă experiență. O putere de neașteptat umple camera. Sunetul este plin, bogat și frumos echilibrat.
Chiar și un începător poate auzi clar diferența. Scala duplex Boston, adaptată de la faimosul design Steinway & Sons, adaugă bogăție armonică care pur și simplu nu poate fi duplicată de instrumente asemănătoare din aceeași gamă de preț.

Comparativ cu alte piane, Boston-ul are mai puțină tensiune în corzi. Această tensiune redusă permite o placă de rezonanță mai mare, conică, creând o susținere mai lungă, muzicalitate a calității tonale și, de asemenea, o viață a pianului mai îndelungată. O bogăție a îmbunătățirilor inginerești, incluzând plasamentul optim al coastelor, traverselor și butucului contribuie, de asemenea, la tonalitatea și stabilitatea superioare ale unui Boston.

Construcția creează rezonanța

Comparativ cu alte piane de aceeași mărime, pianul Boston oferă o placă de rezonanță mai mare datorită design-ului inovativ al cozii late. Această construcție a carcasei înseamnă că un pian Boston de 1.78 m are aceeași arie a plăcii de rezonanță ca un pian tipic de 1.88 m, creând puterea, bogăția și sentimentul de a cânta la un pian mult mai mare.

Lemn superior pentru sunet excelent

Fiecare placă de rezonanță a unui pian Boston este construită din molid Sitka, dovedit de multă vreme a fi cel mai rezonant material disponibil. Plăcile de rezonanță Boston sunt, de asemenea, precis subțiate, ceea ce le permite să vibreze mai liber. Conjugate cu un număr de tehnologii speciale – patente unice Steinway & Sons – rezultatul este un ton puternic și susținut.

Plăcut vederii, precum și urechii

Furniruri fine subliniază eleganța pianelor Boston – ca alternativă la abanosul clasic, sunt disponibile finisări satinate sau polisate de nuc și mahon – toate proiectate să încânte ochiul și să îmbunătățească experiența pianistului.

Același standard al excelenței atât la piane, cât și la pianine

Chiar dacă nu aveți spațiu pentru un pian, pianinele Boston oferă aceleași standarde de excelență ce caracterizează toate instrumentele designed by Steinway & Sons. O pianină Boston vă va oferi aceleași oportunități de exprimare ale abilităților muzicale.

O experiență muzicală satisfăcătoare începe cu o fundație solidă

Rama

Steinway a folosit de multă vreme arțarul dur pentru crearea formei curbate a pianului, cunoscute ca ramă, pentru că este cel mai bun material pentru susținerea plăcii de rezonanță. Proiectanții Boston folosesc la toate pianele Boston același arțar dur, crescut în pădurile nord-americane. Arțarul cu granulație orizontală este presat în matrițe pentru formarea ramei interioare care ancorează placa de rezonanță și pe cea de rezistență. Pentru formarea ramei exterioare este folosit mahonul cu granulație alternativă, oferind astfel stabilitate dimensională excelentă. Împreună creează fundația solidă a bogatului și puternicului ton Boston.

Butucul sau platforma de acordaj OctagripTM

Una dintre inovațiile brevetate Steinway & Sons, patentul Octagrip Pinblock, poate fi găsit doar în pianele Boston. Acesta este format din 11 straturi de arțar dur – lipit în unghiuri de 60° diferite ale granulației – oferind cuielor de acordaj stabilitate tensională superioară și permițând pianului să stea acordat mai mult timp.

Placa de rezistență

Fiecare piesă a pianului vibrează atunci când se cântă – cu excepția plăcii de rezistență care este dedicată unei singure funcții: asigurarea stabilității totale. Datorită unui material metalic special dezvoltat de către Steinway & Sons – și fabricării sale speciale în vid – placa poate suporta tensiunea enormă de câteva tone a corzilor.

Ciocănelele

Fiecare dintre cele 88 de clape ale unui pian transmite mișcarea sa unui mic ciocănel din lemn acoperit cu pâslă, care lovește una, două sau trei corzi. În 1880, Steinway & Sons a introdus ciocănelele în formă de pară, cu umerele ranforsate și ligaturi metalice pentru asigurarea unei stabilități superioare și a unui sunet mai puternic. Acest design exclusiv Steinway & Sons este, de asemenea, parte a pianelor și pianinelor Boston.

Acțiunea

Nicio altă componentă a unui pian sau pianină nu este la fel de importantă pentru performanța interpretativă precum „acțiunea”. Doar un mecanism fără cusur poate oferi pianistului cel mai înalt nivel de expresivitate. Mecanismul de acțiune Boston este bazat pe designul exclusiv Steinway & Sons. Este fabricat din lemn (fără niciun fel de plastic) și este caracterizat de repetabilitate rapidă, stabilitate superioară, responsivitate crescută ceea ce oferă pianistului control mai bun. Șina de acțiune din aluminiu extrudat oferă stabilitate crescută și nevoia mai rară de reglaj.

Scala duplex

Una dintre cele mai celebre invenții Steinway & Sons, scala duplex din 1872 – odinioară lăudată de fizicianul și expertul în acustică Hermann von Helmholtz – conferă pianelor Boston un ton plin, bogat și dinamic. Odată cu lansarea în 2016 a Boston Performance Edition II, toate pianele Boston au acum o tensiune mai scăzută a corzilor care, împreună cu scala duplex, creează susținere mai lungă și calitate muzicală a tonului (de asemenea, și o viață prelungită a pianului).

Călușurile

Călușurile plăcii de rezonanță la pianele Boston sunt la fel ca acelea patentate pentru întâia oară de Steinway & Sons în 1880. Ele sunt construite din arțar vertical laminat, purtând un capac solid tot de arțar, pentru a asigura transmisia optimă a sunetului. Rezultatul este un sunet superior și volum crescut.

Placa de rezonanță

Placa de rezonanță este sufletul pianului. În consecință, este firesc să acorzi cea mai înaltă atenție construcției și selectării materialelor. Pentru placa de rezonanță a pianelor Boston este folosit doar cel mai calitativ molid Sitka, cu granulație dreaptă și minim 8 inele de creștere anuală per inch. Bazat pe un design Steinway & Sons din 1936, placa de rezonanță Boston nu este de grosime uniformă, ci este subțiată pentru a vibra mai liber și pentru a oferi mai mult volum și căldură.

Design-ul cozii late

Toate pianele Boston au în comun design-ul „Model A wide tail”. Această inovație Steinway & Sons face posibilă o cutie de rezonanță mai mare pentru a crea o arie crescută a plăcii de rezonanță, dând astfel pianistului impresia că interpretează la un pian mai mare. Rezultatul – un sunet mai bogat ce va încânta atât pianistul, cât și ascultătorul.

Înainte de a o depăși, superioritatea trebuie întâi atinsă

Muzica: o călătorie satisfăcătoare cu destinații fără limite

Cu pianul Boston aveți posibilitate de a vă exprima cât de încet, tare sau fluid doriți – fără nicio barieră pentru stilul sau pasiunea dumneavoastră. Această libertate poate fi cea mai puternică fundație posibilă pentru o educație muzicală calitativă, eliberând deopotrivă potențialul noilor studenți și al celor experimentați.
Multe școli au recunoscut acest fapt și au profitat de avantajul calităților pe care pianul Boston le oferă studenților și muzicienilor – de la demonstrațiile din clasă de calibrul concertului, la repetițiile târzii din noapte sau la repetițiile corale.

Instituții proeminente – precum University of Michigan, Peabody Conservatory, școlile publice din Washington DC, New york City Department of Education și multe altele din lume – oferă studenților piane și pianine Boston. „Poți auzi efectele design-ului de la Steinway & Sons de la un capăt la celălalt al scalei” afirmă Bob Winter, profesor de pian la renumitul Berklee College of Music și pianist la Boston Pops Orchestra.

Dr. Hunter March, proprietar al unui pian Boston, Associate Dean for Arts Education la University of Texas at Austin declară „Am devenit un mare fan al pianelor Boston și sunt convins să spun asta multor oameni, prieteni și studenți deopotrivă, care se bucură de muzica bună și care s-ar bucura să cânte la un pian extraordinar”.

Pianele designed by Steinway: dedicate ieșirii în întâmpinarea unei largi palete de preferințe

Indiferent de nivelul dumneavoastră de performanță sau al țelurilor muzicale, familia pianelor designed-by Steinway vă poate oferi un instrument perfect adaptat nevoilor dumneavoastră: de la calitatea profesională, standardul de renume mondial al pianului Steinway & Sons, la excelența unui pian Boston proiectat de Steinway – toate la un preț din gama medie.
De mai mult de 160 de ani, Steinway & Sons a susținut pasiunea muzicienilor cu instrumente inovative și meticulos construite. Oricare ar fi nevoile dumneavoastră unice, există o calitate a pianelor designed by Steinway care vă este potrivită.

Familia pianelor designed-by Steinway


    Contactați-ne