Home » Piane » Boston » Pianinele Boston » UP-120S

Boston UP-120S

Performance Edition II

Pianina Boston UP-120S Performance Edition este caracterizată de stilul și tonul clasic Boston, fiind optimizată pentru orice încăpere – la școală sau acasă

Explorați Boston UP-120S

Design

Responsivitate. Precizie. Grație intuitivă. Un instrument muzical superior poate fi recunoscut după gradul în care îi permite celui, sau celei care cântă, să își exprime fără interferențe viziunea sa unică – ca și cum nimic nu stă între degetele pianistului și notele care stau suspendate în aer.

Aceasta este experiența interpretării la un pian Boston. Designed by Steinway & Sons, folosindu-se patente unice și expertiza care au făcut numele Steinway sinonim cu excelența muzicală, linia de piane și pianine Boston reprezintă pentru industria construcției de instrumente muzicale o realizare unică: o experiență superioară a interpretării la un preț imposibil de gândit anterior.

Placa de rezonanță și stâlpii posteriori

Molidul de cea mai bună calitate, granulație dreaptă și debitat pe sfert este folosit pentru calitățile sale de rezonanță și raportul crescut masă-rezistență. Placa de rezonanță este solidă, nu laminată, creând cea mai bună rezonanță și proiecție a sunetului. În 1936 Steinway a patentat placa de rezonanță diafragmatică, construită să fie mai groasă în mijloc și subțiată ușor spre margini. Plăcile de sunet Boston au subțiată grosimea de la bas la registrul înalt. O regiune mai subțire în zona basului vibrează mai liber. Astfel obții un ton mai tare, bogat și deplin.

Stâlpii posteriori sunt masivi – oferind o susținere solidă pentru placa de rezonanță și pentru vibrația corzilor tensionate, ajutând astfel la crearea unui ton frumos. În loc să fie echidistanți, locația stâlpilor posteriori Boston este eșalonată – plasați unde tensiunea corzilor este cea mai înaltă. Stâlpii masivi eșalonați contribuie la oferirea unui ton superb, alături de o maximă stabilitate, asigurând durabilitatea pianului, a acordajelor și faptul că tonul pianului se va îmbunătăți pentru anii și decadele ce au să urmeze.

Scala corzilor

Un design al scalei corzilor cu tensiune mai scăzută oferă un ton mai plin, bogat și cald, permițând și muzicalitatea părților mai mici. Are, de asemenea, susținere crescută, este mai puternic, are gamă superioară crescută și oferă tonuri mai calde și dulci.

Butucul

Exclusiv pe Boston Performance Edition, 11 straturi de arțar dur (utilizat pentru duritatea superioară și proprietățile de granulație și stabilitate) sunt lipite în unghiuri de 60° diferite ale granulației, asigurând o strângere a cuielor de acordaj fermă, însă permițând mișcarea fluidă și acordaje mai bune și mai rezistente în timp.

Acțiunea/Ciocănelele

Părți ale mecanismului de acțiune doar din lemn, clape din molid masiv, fildeș și abanos sintetic și geometria excelentă a acțiunii, lucrează perfect împreună pentru mișcarea ciocănelelor spre corzi și crearea unei excelente atingeri-acțiune. Frumosul ton produs de ciocănelele Boston sub design-ul Steinway, îmbunătățește acțiunea de atingere, răsplătind pianistul cu un sunet cu adevărat frumos.

Specificații

Dimensiuni

Înălțime: 120 cm
Lățime: 151 cm
Adâncime: 64 cm
Greutate: 253 kg

Carcasa

Stilul carcasei
De studiu

Finisare
Abanos polisat și nuc satinat

Părți metalice
Alamă masivă – polisată și lăcuită

Specificații tehnice

Stâlpi posteriori
Cinci stâlpi de molid laminat pe întreaga lungime. Aria totală a secțiunii: 450 cm2. Grosimea stâlpului: 9 cm. Lățimea stâlpului: 10 cm.

Rama/Cadrul posterior
Stâlpii posteriori masivi sunt fixați în șina superioară și inferioară creând un cadru cu adevărat puternic. Stâlpii au locație eșalonată pentru susținere adecvată. Contraforții masivi și plăcile de arțar fac din acest cadru un ansamblu și mai puternic. O ramă stilată din lemn dur este atașată acestei baze pe care sunt lipite placa de rezonanță și coastele. Structura aceasta conferă putere și stabilitate neegalată, alături de o acustică îmbunătățită.

Butucul
Butucul OctagripTM realizat din 11 straturi de arțar dur – lipit în unghiuri diferite ale granulației de 60° – oferă stabilitate tensională superioară cuielor de acordaj și permite pianului să stea acordat pentru mai mult timp.

Placa de rezonanță
Molid masiv (nelaminat) cu granulație dreaptă și densă. Cel puțin trei inele de creștere per centimetru pe an (minim 8 per inch). Subțiată de la registrul înalt la cel grav pentru a oferi un ton bogat al basului și unul strălucitor și clar al înaltelor, creează un răspuns tonal bine echilibrat și prelungit. Subțiată de la 9 mm la 7 mm. Suprafața de vibrare: 1.01 m2. Rama de închidere egalizează răspunsul plăcii de rezonanță la toate frecvențele, eliminând punctele „fierbinți”. Imită forma plăcii de rezonanță a pianelor.

Coastele
Realizate din molid durabil pentru asigurarea unui suport puternic și constant al corzilor ce presează placa de rezonanță. Coastele sunt fixate în cadru pentru sprijinirea importantei coroane a plăcii de rezonanță și pentru prevenirea pierderii tonului la pian. Sunt 11 la număr.

Călușurile
Înalte: arțar masiv curbat pentru a se potrivi coroanei plăcii de rezonanță. Bas: arțar masiv montat . Atașate de placa de rezonanță prin cepuri, adeziv și înșurubare.

Scala
Suprapusă: scală cu tensiune mai scăzută pentru susținere crescută a tonului și viață prelungită a pianinei. Tensiunea este de 16.006 kg.

Placa de rezistență
Turnată din fontă, vopsită bronz și lăcuită.

Cuiele de acordaj
Cuie de acordaj din oțel cu filet, placate cu nichel.

Corzile
Registrul acut: oțel de cea mai înaltă calitate (increment de jumătate de măsură). Numărul de mărimi este 10. Cea mai scăzută notă de tenor: 29. Bas: centru de oțel înfășurat în fir de cupru. Lungimea notei 1: 110.0 cm.

Ciocănelele
Pâslă germană premium Würzen a exterior peste pâslă premium interioară, presată peste profilul de carpen în forma proiectată de Steinway & Sons, ranforsare metalică; coadă atent selectată de carpen rezistent ce oferă superioritate tonală, durabilitate crescută și abilitate de intonare mai bună.

Acțiunea
Arțar solid (lemn integral, fără plastic) pentru toate părțile mobile. Șine de acțiune din aluminiu extrudat pentru stabilitate crescută și nevoie de reglare mai rară. Design rezistent la lovituri.

Clapele
Molid autentic, echilibrate și cântărite individual. Placarea fenolică a clapelor negre și acrilică a celor albe. Lungimea clapei: 39.2 cm.

Patul claviaturii
Construit din molid și mesteacăn. Construcția robustă și puternică oferă o montură solidă pentru rama claviaturii și mecanismului de acțiune, permițând reglarea precisă și durabilă. Grosimea sa este de 42 mm.

Rama claviaturii
Molid cu inserții de lemn dur în șina de balans și cea frontală, pentru stabilitate adăugată.

Pedalele
De nuanțare, de surdinare și de susținere (amortizare).

Altele
Suportul de partitură: profesional.
Mecanism al roților duble din plastic.
Încuietori: capacul superior și cel al claviaturii.
Suporturi superioare de susținere a capacului.
Banchetă asortată.

    Contactați-ne