Home » Piane » Boston » Pianinele Boston » UP-118E

Boston UP-118E

Performance Edition

Tensiune a scalei corzilor mai scăzută pentru calitate tonală, profunzime și susținere crescută
Finisaje polisate de abanos, nuc și mahon; finisaje satinate de abanos și nuc

Explorați Boston UP-118E

Design

Responsivitate. Precizie. Grație intuitivă. Un instrument muzical superior poate fi recunoscut după gradul în care îi permite celui, sau celei care cântă, să își exprime fără interferențe viziunea sa unică – ca și cum nimic nu stă între degetele pianistului și notele care stau suspendate în aer.

Aceasta este experiența interpretării la un pian Boston. Designed by Steinway & Sons, folosindu-se patente unice și expertiza care au făcut numele Steinway sinonim cu excelența muzicală, linia de piane și pianine Boston reprezintă pentru industria construcției de instrumente muzicale o realizare unică: o experiență superioară a interpretării la un preț imposibil de gândit anterior.

Placa de rezonanță și stâlpii posteriori

Molidul de cea mai bună calitate, granulație dreaptă și debitat pe sfert este folosit pentru calitățile sale de rezonanță și raportul crescut masă-rezistență. Placa de rezonanță este solidă, nu laminată, creând cea mai bună rezonanță și proiecție a sunetului. În 1936 Steinway a patentat placa de rezonanță diafragmatică, construită să fie mai groasă în mijloc și subțiată ușor spre margini. Plăcile de sunet Boston au subțiată grosimea de la bas la registrul înalt. O regiune mai subțire în zona basului vibrează mai liber. Astfel obții un ton mai tare, bogat și deplin.

Stâlpii posteriori sunt masivi – oferind o susținere solidă pentru placa de rezonanță și pentru vibrația corzilor tensionate, ajutând astfel la crearea unui ton frumos. În loc să fie echidistanți, locația stâlpilor posteriori Boston este eșalonată – plasați unde tensiunea corzilor este cea mai înaltă. Stâlpii masivi eșalonați contribuie la oferirea unui ton superb, alături de o maximă stabilitate, asigurând durabilitatea pianului, a acordajelor și faptul că tonul pianului se va îmbunătăți pentru anii și decadele ce au să urmeze.

Scala corzilor

Un design al scalei corzilor cu tensiune mai scăzută oferă un ton mai plin, bogat și cald, permițând și muzicalitatea părților mai mici. Are, de asemenea, susținere crescută, este mai puternic, are gamă superioară crescută și oferă tonuri mai calde și dulci.

Butucul

Exclusiv pe Boston Performance Edition, 11 straturi de arțar dur (utilizat pentru duritatea superioară și proprietățile de granulație și stabilitate) sunt lipite în unghiuri de 60° diferite ale granulației, asigurând o strângere a cuielor de acordaj fermă, însă permițând mișcarea fluidă și acordaje mai bune și mai rezistente în timp.

Acțiunea/Ciocănelele

Părți ale mecanismului de acțiune doar din lemn, clape din molid masiv, fildeș și abanos sintetic și geometria excelentă a acțiunii, lucrează perfect împreună pentru mișcarea ciocănelelor spre corzi și crearea unei excelente atingeri-acțiune. Frumosul ton produs de ciocănelele Boston sub design-ul Steinway, îmbunătățește acțiunea de atingere, răsplătind pianistul cu un sunet cu adevărat frumos.

Specificații

Dimensiuni

Înălțime: 118 cm
Lățime: 151 cm
Adâncime: 60 cm
Greutate: 255 kg

Carcasa

Stilul carcasei
European

Finisare
Înalt polisat: abanos, mahon și nuc
Satinat: abanos, nuc

Părți metalice
Alamă masivă – polisată și lăcuită

Specificații tehnice

Rama/Cadrul
Linie de mahon în dreptul picioarelor corespondentă plăcii de rezonanță și celei posterioare. Ramă de închidere de mahon special proiectată în stilul pianelor; rezistență verticală, stabilitate și îmbunătățire acustică neegalată. Stâlpii posteriori au spațiere eșalonată pentru îmbunătățirea tonului și oferirea suportului, acolo unde este nevoie.

Bretele/Stâlpi
Stâlpi de molid laminat pe întreaga lungime asigură faptul că rama posterioară va rămâne dreaptă și nemișcată, iar acordajul va rămâne stabil. Contraforți de molid masiv în partea superioară și inferioară a cadrului posterior acoperiți cu un placaj de arțar pentru aliniere verticală. 5 stâlpi. Aria totală a secțiunii: 400 cm2. Grosimea stâlpului: 8 cm. Lățimea stâlpului: 10 cm.

Butucul
Butucul OctagripTM realizat din 11 straturi de arțar dur – lipit în unghiuri diferite ale granulației de 60° – oferă stabilitate tensională superioară cuielor de acordaj și permite pianului să stea acordat pentru mai mult timp.

Placa de rezonanță
Molid masiv (nelaminat) cu granulație dreaptă și densă. Cel puțin trei inele de creștere per centimetru pe an (minim 8 per inch). Subțiată de la registrul înalt la cel grav pentru a oferi un ton bogat al basului și unul strălucitor și clar al înaltelor, creează un răspuns tonal bine echilibrat și prelungit. Subțiat de la 9 mm la 8 mm. Suprafața de vibrare: 1.11 m2. Rama de închidere egalizează răspunsul plăcii de rezonanță la toate frecvențele, eliminând punctele „fierbinți”. Imită forma plăcii de rezonanță a pianelor.

Coastele
Realizate din molid durabil pentru asigurarea unui suport puternic și constant al corzilor ce presează placa de rezonanță. Coastele sunt fixate în cadru pentru sprijinirea importantei coroane a plăcii de rezonanță și pentru prevenirea pierderii tonului la pian. Sunt 10 la număr.

Călușurile
Înalte: arțar masiv curbat pentru a se potrivi coroanei plăcii de rezonanță. Bas: arțar masiv montat . Atașate de placa de rezonanță prin cepuri, adeziv și înșurubare. Un căluș continuu de la bas la registrul acut.

Scala
Suprapusă: scală cu tensiune mai scăzută pentru susținere crescută a tonului și viață prelungită a pianinei. Tensiunea este de 17.425 kg.

Placa de rezistență
Turnată din fontă, vopsită bronz și lăcuită. Turnată în vid.
Cuie de acordaj din oțel cu filet, placate cu nichel.

Corzile
Registrul acut: oțel de cea mai înaltă calitate (increment de jumătate de măsură). Numărul de mărimi este 14. Cea mai scăzută notă de tenor: 28. Bas: centru de oțel înfășurat în fir de cupru. Lungimea notei 1: 115.0 cm.

Ciocănelele
Pâslă premium de lână la exterior peste pâslă premium interioară. Greutatea 9.4 kg. Ranforsat metalic pentru păstrarea permanentă a formei. Stucatură de mahon.
Coadă atent selectată de arțar rezistent sau carpen. Ciocănelele în formă de pară proiectate computerizat oferă superioritate tonală, durabilitate crescută și abilitate de intonare mai bună.

Acțiunea
Arțar solid (lemn integral, fără plastic) pentru toate părțile mobile. Șine de acțiune din aluminiu extrudat pentru stabilitate crescută și nevoie de reglare mai rară. Design rezistent la lovituri.

Clapele
Molid autentic, echilibrate și cântărite individual. Placare a clapelor cu fildeș și mahon sintetic. Lungimea clapei: 34.8 cm.

Patul claviaturii
Construită din lemn dur laminat. Construcția robustă și puternică oferă o montură solidă pentru rama claviaturii și mecanismului de acțiune, permițând reglarea precisă și durabilă. Grosimea sa este de 42 mm.

Rama claviaturii
Molid cu inserții de lemn dur în șina de balans și cea frontală, pentru stabilitate adăugată.

Pedalele
De nuanțare, de surdinare și de susținere (amortizare).

Altele
Suportul de partitură: profesional
Panou superior reglabil în două poziții pentru eliberarea sunetului și suport de partitură
Capacul claviaturii cu mecanism de închidere ușoară
Mecanism al roților din alamă masivă
Suporturi de susținere a capacului
Banchetă asortată

    Contactați-ne