Home » Piane » Boston » Pianele Boston » GP-163

Boston GP-163

New Performance Edition II

Anunțăm noua Boston Performance Edition II având un luxos furnir Pomelle Sapele pe interiorul ramei (pe pianele cu finisare abanos), placa de rezistență roz-aurie, pâsla neagră și rescalarea corzilor de bas și de registru înalt.

Boston PE II este clădit pe caracteristicile celui mai bun pian din clasă pentru care Boston este cunoscut, incluzând rama interioară de arțar dur și butucul OctagripTM. La cei 163 cm lungime, GP-163 Performance Edition este suficient de mic pentru a se potrivi în orice casă, însă are sunetul unui pian mult mai mare – datorită design-ului cu coada lată.

Caracteristici Boston GP-163

 • Rama interioară de arțar dur
 • Butuc OctagripTM
 • Placă de rezonanță din molid solid Sitka subțiat
 • Corzi de bas Mapes
 • Toate părțile mecanismului de acțiune din lemn
 • Mecanism cu roți duble de alamă
 • Piese din alamă polisată
 • Capacul claviaturii cu mecanism de închidere ușoară
 • Pedală de nuanțare deplină
 • Mecanisme de încuiere ale capacului și claviaturii
 • Capac rotunjit clasic
 • Acoperire a clapelor cu abanos și fildeș sintetic
 • Tensiune a scalei corzilor scăzută pentru o mai bună claritate, adâncime și susținere tonală
 • Furnir Pommele Sapele pe rama interioară (pe pianele cu finisare abanos)
 • Disponibil în varianta înalt polisată (abanos, mahon, nuc, alb) și satinată (abanos, mahon, nuc)

Explorați pianul Boston GP-163

Design

Responsivitate. Precizie. Grație intuitivă. Un instrument muzical superior poate fi recunoscut după gradul în care îi permite celui, sau celei care cântă, să își exprime fără interferențe viziunea sa unică – ca și cum nimic nu stă între degetele pianistului și notele care stau suspendate în aer.

Aceasta este experiența interpretării la un pian Boston Designed by Steinway & Sons, folosindu-se patente unice și expertiza care au făcut numele Steinway sinonim cu excelența muzicală, linia de piane și pianine Boston reprezintă pentru industria construcției de instrumente muzicale o realizare unică: o experiență superioară a interpretării la un preț imposibil de gândit anterior.

Placa de rezonanță

Comparativ cu alte piane de aceeași mărime, pianul Boston oferă o placă de rezonanță mai mare datorită design-ului inovativ al cozii late. Această construcție a carcasei înseamnă că un pian Boston de 1.78 m are aceeași arie a plăcii de rezonanță ca un pian tipic de 1.88 m, creând puterea, bogăția și sentimentul de a cânta la un pian mult mai mare.

Fiecare placă de rezonanță a uni pian Boston este construită din molid Sitka, dovedit de multă vreme a fi cel mai rezonant material disponibil. Plăcile de rezonanță Boston sunt din lemn masiv, nu laminat, și sunt precis subțiate, ceea ce le permite să vibreze mai liber. Conjugate cu un număr de tehnologii speciale – patente unice Steinway & Sons – rezultatul este un ton puternic și susținut.

Scala corzilor

Un design al scalei corzilor cu tensiune mai scăzută oferă un ton mai plin, bogat și cald permițând și muzicalitatea părților mai mici. Are, de asemenea, susținere crescută, este mai puternic, are gamă dinamică superioară și oferă tonuri mai calde și dulci.

Butucul

Exclusiv pentru pianele Boston Performance Edition, 11 straturi de arțar dur (folosit pentru duritatea superioară, granulație și proprietățile de stabilitate) lipite în unghiuri de 60° diferite ale granulația, țin strâns cuiele de acordaj permițând, însă, mișcare fluidă și oferind acordajelor calitate superioară și durabilitate.

Acțiunea/Ciocănelele

Părțile mecanismului de acțiune doar din lemn, clapele din molid masiv, abanosul și fildeșul sintetic, la care se adaugă geometria excelentă a acțiunii, lucrează perfect împreună pentru mișcarea ciocănelelor spre corzi și creează o excelentă acțiune-atingere.

Frumosul ton produs de ciocănelele Boston sub design-ul Steinway îmbunătățește acțiunea de atingere, răsplătind pianistul cu un sunet cu adevărat frumos.

Specificații

Dimensiuni

Lungime: 163 cm
Lățime: 151 cm
Înălțime: 102 cm
Greutate: 322 kg

Carcasa

Stilul carcasei
Clasic

Finisare
Înalt polisat: abanos, mahon, nuc, alb
Satinat: abanos, nuc

Rama interioară
Furnir Pomelle Sapele (pe pianele abanos)
Furniruri mahon sau nuc pe pianele cu finisajele respective
Finisare albă polisată pe pianele albe

Părți metalice
Alamă masivă – polisată și lăcuită

Specificații tehnice

Rama
Rama interioară de arțar dur – aceasta este fundația tonalității Boston. În afară de faptul că oferă pianului integritate structurală superioară, îmbunătățește tonul fiind o bază foarte solidă pentru placa de rezonanță. Rama de arțar este găsită doar în cele mai bune piane. O ramă continuă îndoită, cu 11 laminări la exterior și 17 la interior, grosimea exterioară are 23 mm, în timp ce grosimea interioară este de 38 mm.

Bretelele
Bretele radiante solidifică structura pianului. Plasamentul lor triangular oferă mai mult suport comparativ cu o arhitectură paralelă. Acest sistem rigid îmbunătățește stabilitatea acordajului și susținerea coroanei plăcii de rezonanță, prelungind viața pianului. 3 bretele.

Butucul
Butucul OctagripTM realizat din 11 straturi de arțar dur – lipit în unghiuri diferite ale granulației de 60° – oferă stabilitate tensională superioară cuielor de acordaj și permite pianului să stea acordat pentru mai mult timp.

Placa de rezonanță
Molid masiv Sitka (nelaminat) cu granulație dreaptă și densă. Cel puțin trei inele de creștere per centimetru pe an (minim 8 per inch). Subțiată de la registrul înalt la cel grav permițând mai multă libertate de mișcare în zona basului și rigiditate în zona acutelor, se creează astfel un răspuns tonal mai bogat și prelungit. Este subțiat de la 8 la 6 mm. Suprafața de vibrare: 1.15 m2.

Coastele
Realizate din molid durabil pentru asigurarea unui suport puternic și constant al corzilor așezate deasupra plăcii de rezonanță. Coastele sunt fixate în rama interioară pentru sprijinirea importantei coroane a plăcii de rezonanță și pentru a preveni pierderea tonului la pian. Sunt 10 la număr.

Călușurile
Un căluș continuu de la bas la registrul acut, laminat vertical (alternând arțarul cu mahonul) cu un capac solid tot de arțar, curbat pentru a se potrivi coroanei plăcii de rezonanță. Bas: arțar masiv montat .

Scala
Suprapusă, având o combinație de agrafe cu duplex frontal și posterior. Corzile de bas și înalte sunt rescalate pentru scăderea tensiunii ceea ce conferă susținere crescută, claritate tonală superioară și un bas mai profund și clar. Tensiunea este de 17.251 kg.

Placa de rezistență
Turnată din fontă, vopsită roz-auriu și lăcuită. Turnată în vid.

Corzile
Registrul acut: oțel de cea mai înaltă calitate (increment de jumătate de măsură). Numărul de mărimi este 13. Cea mai scăzută notă de tenor: 27. Corzi de bas Mapes: centru de oțel înfășurat în fir de cupru. Fabricat de Mapes în Tenesee SUA. Lungimea notei 1: 119.4 cm.

Ciocănele
Pâslă premium de lână la exterior peste pâslă premium interioară. Greutatea 9.5 kg. Ranforsat metalic pentru păstrarea permanentă a formei. Stucatură de mahon.
Coadă de carpen subțiată. Ciocănelele în formă de pară proiectate computerizat oferă superioritate tonală, durabilitate crescută și abilitate de intonare mai bună.

Acțiunea
Arțar solid și carpen (lemn integral, fără plastic) pentru toate părțile mobile. Flanșe după profilul Steinway, șine de acțiune din aluminiu extrudat pentru stabilitate crescută și nevoie de reglare mai rară. Geometria mecanismului de acțiune Steinway oferă atingere de nivel superior.

Clapele
Molid autentic, echilibrate și cântărite individual. Placare a clapelor cu fildeș și abanos sintetic. Abanosul sintetic are textura de suprafață asemănătoare abanosului și un aspect care absoarbe transpirația de la degete. Finul fildeș sintetic al clapelor albe are aceleași proprietăți de fricțiune, porozitate, conductivitate și aspect ca fildeșul.

Pedalele
Turnate din alamă solidă. Pedală acustică, de susținere deplină și de nuanțare.

Arhitectura
Design clasic. Capacele pianului și claviaturii rotunjite, suportul mâinii în unghi drept potrivit cu unghiul capacului de claviatură, detaliul cornișei este clasic și frumos. Suportul lung al capacului în formă de violină.

Altele
Capacul claviaturii: cu mecanism de închidere ușoară.
Roți: mecanism de trafic greu cu roți duble de alamă masivă.
Încuietori: capacul de sus și cel al claviaturii.
Suportul capacului: dublu.
Bancheta: artistică și ajustabilă (pernă, înălțime ajustabilă) pentru toate pianele cu finisare abanos.
Pâslă neagră pentru placa de rezistență, sub capacul claviaturii și pe liră în jurul pedalelor.

  Contactați-ne